Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Severijn: ‘Energietoeslag voor meer inwoners Dinkelland’

Cel20 Severijn
Cel Severijn Progressief Dinkelland
Beeld: Twente FM

DINKELLAND – “Verdien je een tientje meer dan 120 procent van de bijstandsnorm, dan krijg je niks. Daarom hebben we de grens voor de energietoeslag verhoogd naar 150 procent”, zegt wethouder Cel Severijn van de gemeente Dinkelland.


De energietoeslag gold in eerste instantie voor mensen die een inkomen hadden tot 120 procent van de bijstandsnorm. “Als je dan een tientje meer verdient, kun je geen aanspraak maken op die toeslag. Het gaat om substantieel geld voor mensen die het al moeilijk hebben en dat zijn er best veel”, aldus Severijn.

Grens opgerekt

De gemeente Dinkelland heeft die grens nu opgerekt naar 150 procent. “Dat is de manier waarop we nu gaan doen. Dan komen er echt veel meer mensen in aanmerking.”

Schakel helpt

Severijn adviseert inwoners die toetsen willen of ze ook voor de energietoeslag in aanmerking komen, contact op te nemen met Schakel. “Die mensen kijken of je aan de criteria voldoet en zij kunnen ook helpen met het invullen van de aanvraag. Dat is echt een prima ingang.”
Schakel is telefonisch bereikbaar via 0546-628701 of met e-mail via [email protected].
Langskomen kan ook bij het loket van Schakel in het gemeentehuis in Dinkelland. Dit is elke werkdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur.
Meer weten? Kijk op www.dinkelland.nl/energietoeslag.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.