Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Plek voor zeventien nieuwe bouwkavels in Manderveen

Wethouder Ursula Bekhuis gemeente Tubbergen
Wethouder Ursula Bekhuis - Gemeente Tubbergen
Beeld: Twente FM

TUBBERGEN - Voor de kern in Manderveen zijn twee bestemmingsplannen in de maak. Er wordt plek gemaakt voor maar liefst zeventien woningen.


Een inbreidingsplan op de huidige school locatie en een uitbreidingsplan voor tien woningen nabij de Bessentuin. Daarmee wordt er bijgedragen aan de woonbehoefte en biedt het met name voor starters en senioren een nieuwe woonplek. Naast deze twee plannen wordt er op dit moment ook gebouwd aan het plan ‘De Huiskamer’ klaar waarin onder andere de school en Kulturhus gevestigd zal worden. Naast de nieuwe multifunctionele accommodatie biedt het ook de ruimte voor drie woningbouwkavels.


Eerst zullen de kavels van de plannen op de schoollocatie en de Huiskamer uitgegeven worden. Zodra deze kavels zijn uitgegeven kunnen ook de kavels op de Bessentuin worden uitgegeven.

"Inbreiding gaat voor uitbreiding" volgens wethouder Ursula Bekhuis op Twente FM. "We gaan voor de opgave van 640 woningen in de gemeente. In de ene kern gaat dat harder dan de andere kern maar we hebben goede hoop dat we een heel eind komen in die richting."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.