Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Passieconcert op Palmzondag in de Stiftkerk

Capella20 Gudula20els20dijkerman
Capella Gudula els dijkerman
Beeld: Twente FM

WEERSELO - Het lijdensverhaal van Jezus wordt zondag in de serie Muziek en Bezinning verteld in de Stiftkerk aan de hand van de muziek van Johan Sebastiaan Bach.


Delen uit de Mattheüs Passion en de Johannes Passion van Johan Sebastiaan Bach worden afgewisseld met Bijbelteksten. Palmpasen, Allerzielen en Kerst zijn de drie momenten waarop de Stiftgemeente muziek centraal stelt als middel tot bezinning. Het geheel wordt muzikaal ondersteund door het koor Capella Gudula uit Lochem onder leiding van Els Dijkerman.

Als kerkmusicus van de Gudulakerk te Lochem verzorgt zij al vele jaren onder andere muziekvespers. Na afloop is er gelegenheid voor een drankje in de achter de Stiftskerk gelegen Stiftsschool. De entree is vrij, maar een vrije gift na afloop wordt zeer op prijs gesteld. Het concert begint zondagmiddag 2 april om 15.30 uur in de Stiftskerk te Weerselo

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.