Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

De Beurs Tubbergen op nieuwe locatie

20230402 kringloop20tubbergen
Kringloopbedrijf De Beurs Tubbergen geopend
Beeld: Twente FM

TUBBERGEN - Kringloopwinkel De Beurs in Tubbergen is verhuisd. De nieuwe locatie aan de Marconistraat 2 werd zaterdag 1 april geopend.


De nieuwe winkel biedt achttienhonderd vierkante meter aan winkel- en werkruimte. Dit grote pand creëert veel nieuwe mogelijkheden voor De Beurs, waaronder een samenwerking met Omgekeerd Bouwen, een initiatief van Kamphuis Sloopwerken. Er is meer ruimte voor een breder assortiment en groter aanbod van tweedehands artikelen.

Met behulp van vrijwilligers, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en eigen personeel is er op de begane grond een overzichtelijke winkel gecreëerd met frisse kleuren en een ruimtelijke indeling. Er is ook een gezellige koffiehoek te vinden in het midden van de winkel.

Tweedehands materialen

Omgekeerd Bouwen heeft een shop-in-shop in de winkel waar op een inventieve manier tweedehands materialen en producten worden gepresenteerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tafel waarvan het blad is gemaakt van een vijftig jaar oude gymzaalvloer. Daarnaast worden er ook tweedehands bouwmaterialen aangeboden en andere producten die afkomstig zijn uit de sloop.

Inbrengpunt

Het inbrengpunt van De Beurs is enkele maanden geleden al verhuisd naar de Marconistraat 2. Daar kunnen herbruikbare goederen, textiel en defecte elektrische apparaten worden ingebracht. Alles wordt gecontroleerd of getest om vervolgens te kunnen verkopen in de winkel of anderzijds te worden gerecycled.

Sociale werkplaats

Naast het verzorgen van de verkoop en verwerking van goederen fungeert De Beurs ook als sociale werkplaats. Verschillende doelgroepen vinden hier de juiste plek om met passende begeleiding te werken aan hun eigen doelen en ontwikkeling.

Vrijwilligers welkom

De groei die De Beurs de laatste jaren toonde maakten de verhuizing naar een grotere locatie onvermijdelijk. De extra vierkante meters kunnen goed gebruikt worden, maar vragen ook om extra handen. Nieuwe vrijwilligers zijn dan ook van harte welkom om zich aan te melden!
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.