Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

KIJK TERUG: Met palmpaasstokken door Tubbergen

03042023 Tubbergen Palmpaasoptocth
Vrolijke kinderen tijdens de palmpaasoptocht in Tubbergen
Beeld: Twente FM

TUBBERGEN – Een vrolijke stoet van kinderen en ouders trok zondagmorgen 2 april, Palmpasen, door het centrum van Tubbergen. Trots werden de palmpaasstokken getoond, het broodhaantje op de top van het kruis.


De kleurrijke palmpaasstokken waren het resultaat van een gezamenlijk geknutsel vooraf, in De Huve. In de zaal was het volle bak, met ouders en kinderen rond de tafels.
Gele, blauwen en roze linten werden om het kruishout gewikkeld, nibbitringen en rozijntjes werden aan touwtjes geregen, eitjes het hout gehangen, buxusgroen en bevestigd en om het helemaal af te maken werd het haantje van brood op de punt van het kruis gestoken.

Optocht door het dorp

Vervolgens begon het mooiste onderdeel: met de palmpaasstokken, met de muziek van de Dr. Schaepman Harmonie erbij, in een optocht door het dorp.

Christianne Saris, pastoraal werker van de Pancratius Parochie, legt al wandelend uit wat de diverse delen van de palmpaasstok betekenen. Zo verwijzen de twaalf nibbitringen naar de twaalf apostelen en de rozijnen naar de zilverlingen die Judas betaald kreeg voor zijn verraad.
Saris: “Kinderen vinden het prachtig om dit te beleven. Samen iets doen, samen iets maken, door het dorp met muziek. En ze krijgen op een laagdrempelige manier iets van het verhaal van Jezus mee.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.