Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Hout haal'n in Denekamp

20220416 hout20haaln2002
Hout haal'n in Denekamp
Beeld: Twente FM

DENEKAMP - Mannen met trekkers en wagens vertrekken om 13.00 uur om in het Lutterzand paashout te halen.


Rond 15.00 uur komen zo’n 700 ‘Doarper’ terug in Denekamp voor een korte stop. Rond 16.00 uur wordt het hout door de houthalers naar de ‘Poasbult’ gebracht aan de Berghummerstraat.

Paasstaak slepen
Op Eerste Paasdag om 13.00 uur verzamelen inwoners zich bij de Nicolaaskerk in Denekamp om de paasstaak op te halen. Onder leiding van Judas en Iskariot trekt de stoet via de Molendijk naar kasteel Het Singraven om traditionele paasliederen te zingen. Bij het kasteel wordt gevraagd om een mooie paasstaak. Vervolgens wordt de paasstaak omgekapt en hand in hand, via de Ootmarsumsestraat, naar de kerk in Denekamp gesleept.

Om 15.00 uur is de paasstaak bij de kerk in Denekamp. Om 16.00 uur wordt de paasstaak via de Wilhelminastraat en de Berghummerstraat naar de Poasbult gesleept. Daar wordt de paasstaak met behulp van ladders opgezet. Daarna wordt de paasstaak door Judas verkocht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.