Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

CDA Dinkelland: beheer de wolf

Wolf
Archieffoto van een wolf.
Beeld: Twente FM

DINKELLAND – Er is beleid nodig ten aanzien van de wolf. Dat vindt het CDA Dinkelland en stelt daarover vragen aan het college van burgemeester en wethouders.


“Wij pleiten voor het beheer van de wolf. Zodat alle dieren in Nederland naast elkaar kunnen leven, en alle populaties zo we ze nu kennen in stand blijven”, zegt CDA-raadslid Guus Tijdhof. “De laatste weken is het rustiger in Twente wat wolven betreft, maar in Gelderland was het weer raak en dan richt zo’n dier behoorlijke schade aan. Nu zijn het nog schapen, straks zijn het misschien andere dieren, loslopende honden bijvoorbeeld, of spelende kinderen in het bos.”

Geen beleid

Tijdhof heeft het idee dat Den Haag regelgeving hierover afschuift. “Als je geen beleid hebt en je laat het allemaal maar gebeuren, dan krijg je op een gegeven moment een einde aan de diversiteit van wild in Nederland. Alles wordt beheerd in Nederland; als wij niets aan de reewild populatie doen, belanden er veel meer reeën onder de auto. De wolf moet ook beheerd worden, daar is beleid voor nodig en dat is er op dit moment niet.”

Met college en raad gaat het CDA in Dinkelland in elk geval het gesprek hierover aan. Het CDA stelt onder andere vragen aan het college over hoe Duitsland en Nederland omgaan met de terugkeer van de wolf, en wat er qua beheer van de wolf mogelijk is en wat niet.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.