Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Kerncentrale Lingen sluit

20230415 lingen02
Kerncentrale Lingen
Beeld: Twente FM

LINGEN - De kerncentrale van Emsland in Lingen, net over de grens bij Denekamp, gaat zaterdag definitief van het stroomnet.


Onder meer de minister van Milieu van Nedersaksen, Christian Meier, zal daarbij aanwezig zijn. Oorspronkelijk was afschakeling eind 2022 gepland maar dat werd uitgesteld tot half april vanwege energiecrisis door de oorlog in de Oekraïne.

De Federatie voor Milieu en Natuurbehoud (BUND) heeft in een persbericht opgeroepen tot bijeenkomsten in Emsland en ook bij de andere kerncentrales in Neckarwestheim en in München. Het einde van kernenergie in Duitsland wordt door BUND gezien als grootste successen van de Duitse milieubeweging.

Helemaal 'radioactief 'vrij zal Lingen niet worden. Door een Frans-Russisch samenwerkingsproject zullen daar in de toekomst ook splijtstofelementen voor Oost-Europese kerncentrales worden vervaardigd. BUND zal daar zaterdagmiddag bij de kerncentrale in Lingen tegen demonstreren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.