Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Documentaire Onder het maaiveld in Denekamp

Denekamp Natura Docet Wonderryck Twente
Museum Natura Docet Denekamp
Beeld: Léon de Man

Het Filmhuis Denekamp, Museum Natura Docet en Landgoedtuinderij de Witte Raaf brengen een gezamenlijk rondom de documentaire 'Onder het maaiveld'.
Onder Het Maaiveld neemt de kijker mee op een ondergrondse reis, waar juist de kleine en microscopische wereld van onze bodem tot leven gebracht wordt.

De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds met deze documentaire over wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Een theelepeltje grond bevat meer organismen dan er mensen op aarde leven.

"Eigenlijk heel bijzonder dat we elke dag over de natuur heen kijken die de basis vormt van ons bestaan op aarde", aldus Luuk van Laar van Natura Docet.

Na de film kunnen bezoekers op vertoon van het filmkaartje een bezoek brengen aan museum Natura Docet en deelnemen aan het bodemdieren practicum om nog meer bodemleven te zien en te ervaren. Ook is een bezoek aan Landgoedtuinderij De Witte Raaf mogelijk in het hart van landgoed Singraven.

Kaarten zijn te koop bij het Filmhuis Denekamp.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.