Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Lokaal Dinkelland: ‘Zwembad vaker open voor gebruik jeugd’

Entree dorperesch
Dorper Esch
Beeld: Twente FM

DENEKAMP – Zwembad Dorper Esch is zo beperkt open dat de lokale jeugd er geen gebruik van kan maken, stelt raadslid Annette Zwiep-Rosens van Lokaal Dinkelland. De fractie stelt hierover dinsdagavond vragen aan het college.


‘Wij hebben in onze gemeente een prachtig nieuw zwembad De Dorper Esch. Dit zwembad is uitermate geschikt om of baantjes te trekken of om recreatief te gebruiken. Dit mooie nieuwe zwembad is echter zo beperkt open dat in ieder geval onze jeugd hier geen gebruik van kan maken hoe graag zij ook wil. Tijdens de beperkte openingstijden zit de jeugd op school’, schrijft de fractie aan het college van burgemeester en wethouders.

Naar zwembad Nordhorn

Volgens Lokaal Dinkelland trekt de massaal naar Nordhorn om daar te zwemmen. “Geen middag is het zwembad beschikbaar voor onze inwoners. Dat vinden wij niet kunnen. Het zwembad is destijds gebouwd voor onze inwoners en nu kunnen zij hier bijna geen gebruik van maken.”

In de vorige colleperiode zijn hierover ook vragen gesteld en Lokaal Dinkelland wil nu weten welke actie het college naar aanleiding van die vragen ondernomen heeft en wat er nu gebeuren moet om de openingstijden te verruimen. De fractie wil ook weten hoeveel bezoekers gebruik maken van het zwembad.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.