Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Evers (BBB): Voortvarend aan de slag met coalitiegesprekken

Carla Evers2
Carla Evers van de BoerBurgerBeweging
Beeld: Twente FM

HEZINGEN – De verkenners die op de vraag van de Boer Burger Beweging (BBB) aan de slag gingen met de aanzet voor een mogelijke coalitie voor het bestuur van de provincie Overijssel, schoven onder andere GroenLinks naar voren. GroenLinks in een coalitie met BBB? Twente FM peilde de stemming bij Carla Evers, voorvrouw van de BBB.


Toen Evers dit advies van de verkenners Wout Wagenmans en Jolanda Waaijer hoorde, was dat niet direct iets dat ze in gedachten had als coalitiepartij. “Ik niet alleen, dat geldt ook voor Lucas Brinkhuis van GroenLinks, hij heeft ook iets uit te leggen aan zijn achterban. Maar de verkenners zijn echt de mening toegedaan dat dit voor Overijssel het beste is. Wie zijn wij dan om eerst advies te vragen aan mensen die er verstand van hebben, en vervolgens te zeggen dat we met dit advies niets doen. We gaan in elk geval het gesprek aan.”

Aanpak stikstofproblematiek

Wat de aanpak van de stikstofproblematiek betreft liggen deze beide partijen ver uit elkaar. Evers beaamt dat. “Het is duidelijk hoe wij er in staan. We zijn er met name om dit dossier, anders waren we er als BBB nooit geweest. Dit is onze core business, behalve dat we daarnaast vinden dat mensen nooit de dupe mogen worden van overheidsbeleid.”

Relatie stikstof / natuur

Het liefst wil Evers het leggen van een directe relatie tussen stikstof en natuur loslaten. “Als BBB zijn we niet tegen de natuur en we weten ook wel dat er veel stikstof in Nederland is. Als GroenLinks ermee akkoord is dat we inzetten door in natuurgebieden te gaan kijken wat er nu echt aan de hand is, en de natuur daar te verbeteren en ondertussen op een spoor van vrijwilligheid met inwoners in gesprek wat er mogelijk is om stikstof te reduceren, dan zouden we best een eind kunnen komen.”

Voortvarend aan de slag

BBB wil voortvarend aan de slag met het samenstellen van een coalitie. “Deze week is er al een afspraak met de partijen door de verkenners. Dus we gaan een eerste gesprek in. We hopen voor de zomer in al de provincies klaar te zijn.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.