Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Stift Musical Encounters van start

18 stift musicalencounters
Daniel Rowland te midden van zijn pupillen op het Stift.
Beeld: Twente FM

WEERSELO - De vierde editie van Stift Musical Encounters gaat dinsdag van start.


Een dertigtal jonge internationale toptalenten worden een week lang op Het Stift uitgenodigd. Zij volgen intensieve repetities en treden zij aan zij op met hun Masters tijdens een reeks concerten. Deze Masters zijn bekende Stift-musici.
Dinsdagavond is er een Openingsconcert door de Masters in de eeuwenoude Stiftskerk. Op donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 mei zijn er concerten met de jonge talenten en de Masters in de Stiftskerk.

Violist en artistiek directeur van Stiftfestival Daniel Rowland nodigde zes muzikale vrienden uit: Maja Bogdanovic (cello), Floor le Coultre en Dana Zemtsov (altviool), Olivier Thiery (contrabas), Marianna Shirinyan (piano) en Anthony Hewitt (piano). Zij zijn de Masters die de jonge musici coachen en samen met hen optreden. Het programma is speciaal voor deze week samengesteld door Daniel Rowland aldus Leontine Zantinge op Twente FM.



Op zaterdagmiddag is er ook een concert in Muziekcentrum Enschede. Speciaal voor Vrienden van het Stiftfestival is de afsluiting op zondag 7 mei met een exclusief Vriendenconcert.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.