Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Kunstroute Tubbergen 2023

Kunstroute2023 Thema Klederdracht Elra Eppink
Kunstroute 2023 Thema Klederdracht
Beeld: Twente FM

TUBBERGEN - Kunstenaarscollectief ‘Kunst Kijken in Tubbergen’ neemt komend weekend bezoekers mee op reis tijdens de Kunstroute 2023.


Dit jaar werden de kunstenaars uitgedaagd om tenminste één werk te maken rondom het thema ‘klederdracht’. "Kunstschilders hebben bijvoorbeeld authentieke kanten stof in schilderijen verwerkt of heb gekeken naar kleurrijke internationale folklore als inspiratie voor hun werk. Andere ambachten die aanbod komen zijn glaskunst, sieraden en keramiek", aldus Elra Eppink op Twente FM.

Keramist Jenita Hulst : “Ik heb mij laten inspireren door het boek Between the Sea and the Sky van Jimmy Nelson. Mijn eigen familie is hierin geportretteerd. Het werk brengt me letterlijk en figuurlijk terug naar mijn roots. Die liggen ook Staphorst, waar de klederdracht nog in beeld is. Het Staphorster Stipwerk in keramiek gevangen was een hele uitdaging, maar het is gelukt!”


"De gemeente Tubbergen bezit een schat aan mensen die plezier beleven aan het maken en genieten van kunst en creativiteit waaruit mooie gesprekken voortvloeien", zo laat Eppink weten.

Locaties en deelnemers

Er kan naar kunst worden gekeken bij De Zoeke in Vasse naar schilderkunst van Alex Kuik, Keramiek van Elra Eppink bij Watermolen Bels, Keramiek van Jenita Hulst aan de Uelserweg 170 in Mander, Schilderkunst van Marie-Anne Nijkamp en glaskunst van Monique Nijmeijer bij Camping Dal van Mosbeek, schilderkunst van Truus oude Hengel en sieraden van Ans van Veldhuizen bij Aspergeboerderij aan de Vleerhoeksweg in Mander, schilderkunst van Ingrid Los-Zentveld bij Droste’s Herberg in Tubbergen en Paula Oude Hengel in Glasatelier Perles Art in Reutum.

De entree en het parkeren is gratis. Meer informatie is te verkrijgen op kunstkijkenintubbergen.nl.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.