Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Kadernota windbeleid Tubbergen vastgesteld

Wethouder hilde berning gemeente tubbergen
Wethouder Hilde Berning - Gemeente Tubbergen
Beeld: Twente FM

TUBBERGEN - De kadernota windbeleid is door de gemeenteraad Tubbergen met enkele aanpassingen vastgesteld. Daarmee is een belangrijke tussenstap genomen om te komen tot beleid voor de realisatie van windenergie.


In de kadernota zijn de richtlijnen op hoofdlijnen opgenomen. Dat is het vertrekpunt om in gesprek te gaan met de omgeving. Eind mei vinden informatiebijeenkomsten plaats in de zoekgebieden. Hier worden inwoners en andere geïnteresseerden in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen en eventuele opmerkingen aan te dragen.

Het windbeleid wordt vervolgens in juli 2023 voorgelegd aan de raad ter bespreking en besluitvorming.

“Als wij als gemeente regie willen houden op de wijze waarop windenergie wordt gerealiseerd binnen onze gemeentegrenzen, dan is het dus cruciaal om voor de zomer windbeleid vast te stellen,” laat wethouder Hilde Berning-Everlo op Twente FM weten. “Met deze tussenstap kunnen we de uitgangspunten voor ons windbeleid toetsen bij onze inwoners. Zo kunnen we zo goed mogelijk rekening houden met wat er leeft maar we kunnen niet aan alle wensen voldoen. Als wij een afstandsnorm van twee keer de tiphoogte uit zouden gaan in combinatie met een geluidsnorm, dan zijn er geen mogelijkheden meer in onze gemeente. Daar gaat de provincie niet mee akkoord en dan zijn we de regie alsnog kwijt.”

Informatiebijeenkomsten
Er komen informatieavonden in de zoekgebieden op maandag 22 mei 2023, donderdag 25 mei 2023 en donderdag 1 juni 2023. De exacte locaties volgen nog.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.