Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

KIJK TERUG: Week lang klassieke muziek bij Het Stift Weerselo: 'Mooiste plek van de wereld'

05052023 Weerselo Musical Encounters
Studenten repeteren voor een muzikaal weekend
Beeld: Twente FM

WEERSELO – De lente-editie van het Stift Musical Encouters is van start gegaan. In de vierde editie geven studenten van het conservatorium over de hele wereld meerdere concerten bij het Stift in Weerselo. ''Het voelt als een tweede thuis, ik kom er nu al een paar jaar'', zegt Enzo Kok, student aan het conservatorium.


Jonge klassieke musici krijgen de hele week les van verschillende muzikanten. De studenten slapen in gastgezinnen in Weerselo: ''Door vele vrijwilligers is het mogelijk dit te organiseren'', zegt Leontine Zantige, organisatie Musical Encounters.

Het Stift

Musical Encounters is begonnen bij Het Stift, in Weerselo.

''Ik ben hier opgegroeid, als klein jochie kwam ik hier met mijn ouders vanuit Londen'', zegt Brits-Nederlandse violist Daniel Rowland.

Rowland is artistiek leider en violist bij het festival. De muzikanten van deze editie zijn tussen de 15 en 25 jaar oud. ''De musici komen vanuit de hele wereld bijeen om zich hier te laten inspireren'', aldus Rowland.

Klassieke muziek

Er wordt klassieke muziek van Bach tot Beethoven opgevoerd en meer. ''We gaan voor klassieke muziek uit alle facetten. Van oud tot nieuw, net geschreven en improvisatie.'' Volgens Daniel is het alle moeite dubbel en dwars waard om het festival te regelen. ''Het stift is de allermooiste plek van de wereld'', zegt Rowland.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.