Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Het Eesbos Tubbergen heropend

20230509 tubbergen
Eeshofbos in Tubbergen geopend
Beeld: Twente FM

TUBBERGEN - Het Eeshofbos in Tubbergen is heropend door wethouder Ursula Bekhuis, bestuurder van Zorggroep Sint Maarten André Endeman en vrijwilliger Bennie Maathuis.


Het bos is de afgelopen maanden intensief onder handen genomen en opgewaardeerd tot een toegankelijk en beleefbaar bospark. Zo is er een extra lusje aangelegd, zijn er bankjes en nieuwe bruggen geplaatst, zijn de entrees zichtbaarder gemaakt, hebben de paden een nieuwe asfaltlaag gekregen en is er nieuwe beplanting aangebracht. In een eerder stadium is er daarnaast al aan verlichte looproute aangelegd en is het groen nabij de sportvoorzieningen aangepakt.


Tubbergen bruist

Het plan om het Eeshofbos op te waarderen is tot stand gekomen vanuit het project Tubbergen Bruist waarbij inwoners konden aangeven wat ze belangrijk vonden voor de leefbaarheid en kwaliteit van Tubbergen en maakt onderdeel uit van het Masterplan voor het verbeteren van de leefbaarheid in de gemeente Tubbergen. Naast de gemeente en de provincie werkt ook de Stichting Woonvormen Sint Maarten als eigenaar van De Eeshof en het Eeshofbos mee aan de plannen door de grond 20 jaar in bruikleen van de gemeente te geven en bij te dragen in het uitvoeren van de plannen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.