Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

TVC lijdt nederlaag tegen vv Emmen

20230514 tvc201e
TVC ’28 lijkt kampioenschap te verspelen na nederlaag tegen vv Emmen
Beeld: Twente FM

TUBBERGEN - Op Sportpark 'De Grote Moat' vond zondagmiddag de wedstrijd plaats tussen TVC en vv Emmen. Het was een cruciale wedstrijd voor TVC, aangezien het de voorlaatste wedstrijd van het seizoen betrof en het team nog steeds in de race was voor het kampioenschap.

De wedstrijd begon echter met een teleurstelling voor de koploper. In de 8e minuut wist doelman Ruud Hesselink geen antwoord te bieden op een schot van vv Emmen, waardoor de bal het doel in rolde: 0-1. TVC raakte even van slag en slaagde er niet in om direct te reageren. In de 26e minuut ging een kopbal van Stef Roelofs net over het doel. Vervolgens kreeg TVC nog enkele halve kansen, maar de grootste kans was opnieuw voor vv Emmen.
Dit keer hield Ruud Hesselink zijn team op de been door een doelpoging van de doorgebroken speler van Emmen te pareren. Richting de rust kreeg TVC nog een paar kleine kansen, maar de overtuiging ontbrak bij de afronding. Hierdoor ging het team van coach Michiel Mensink met een 0-1 achterstand de rust in, een tegenvaller dus.

Na de rust begon TVC sterk aan de tweede helft. In de 48e minuut kwam de bal al in het net terecht dankzij een doelpunt van Stefan Huiskes, na een voorzet van Koen Fleer. Het leek erop dat TVC de goede weg had gevonden, maar niets bleek minder waar. Enkele minuten later negeerde de scheidsrechter een vlagsignaal voor buitenspel, waardoor Emmen kon scoren voor een 1-2 voorsprong. Een domper, maar er was nog genoeg tijd voor een comeback. Die hoop werd versterkt door een doelpunt van Okke Schepers, die keurig afrondde in de linkerhoek.

TVC veerde op, maar opnieuw werd die hoop de grond in geboord door Emmen. De scheidsrechter negeerde opnieuw een duidelijk vlagsignaal voor buitenspel, wat leidde tot een penalty voor Emmen, die benut werd. In de resterende tijd van de wedstrijd probeerde TVC nog om deze tegenslag recht te zetten, maar helaas. Door deze nederlaag vervagen de kansen op het kampioenschap voor TVC.

Volgende week speelt TVC de laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen GVAV Rapitidas. De wedstrijd begint om 14:00 uur. Het team zal alles op alles zetten om het seizoen op een positieve noot af te sluiten, ondanks de teleurstelling van vandaag.