Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Harmonie Caecilia uit Ootmarsum oudste muziekvereniging van Twente

Nieuwjaarsconcert20 Harmonie20 Ceacilia20 Ootmarsum
Harmonie Caecilia Ootmarsum tijdens nieuwjaarsconcert
Beeld: Twente FM

OOTMARSUM - Muziekverenging harmonie Caecilia uit Ootmarsum bestaat dit jaar 150 jaar en is daarmee de oudste muziekvereniging van Twente. “Dat gaan we groots vieren!”, zegt Hans- Jurgen Oortman, voorzitter van de harmonie.


In de radio-uitzending van Twente FM vertellen Hans- Jurgen Oortman en Robert Wijdenes van harmonie Caecilia Ootmarsum over het jubileumjaar.

Verdubbeld

Terwijl veel muziekverengingen verdwijnen door het teruglopende ledenaantal is bij de Ootmarsumse vereniging het tegenovergestelde gaande . “We zitten nog steeds in de groei, onze vereniging is bijna verdubbeld in negen jaar tijd”, zegt Oortman.

Verlaten

Volgens de voorzitter is het ‘altijd heel spannend’ of jeugd bij de vereniging blijft. Zij worden opgeleid door de vereniging maar ‘het moment dat je als vereniging iets aan hen hebt kan het zijn dat zij elders in het land gaan studeren en de vereniging verlaten’.

"Wij lopen in een spijkerbroek en poloshirt", zegt Hans Jurgen Oortman.


Maar door fanatieke werving op bijvoorbeeld de basisschool van Ootmarsum zijn er veel kinderen enthousiast over het spelen van een instrument en de harmonie. Dit zorgt ervoor dat vereniging veel leden heeft van uiteenlopende leeftijden.

Stoffig

“Mensen vinden het belangrijk dat wij er zijn. Wij zeggen ook altijd wij zijn er voor en door Ootmarsum", zegt Oortman. De vereniging bestaat mede door financiële steun van inwoners van Ootmarsum.

“Harmonieorkesten zijn van vroeger uit best ‘stoffig’ bijvoorbeeld qua uniformen, maar hier hebben wij al een tijd geleden afscheid van genomen. Wij lopen in een spijkerbroek en poloshirt, en wij spelen hippere muziek”, zegt Oortman.

In het weekend van 9, 10 en 11 juni wordt het jubileum groots gevierd met een meerdere concerten. De toegang is gratis. Hier is meer informatie te vinden over de jubileumactiviteiten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.