Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

STEVO 1 kampioen

Stevo20kampioen
STEVO 1 kampioen 2022/2023
Beeld:

GEESTEREN - Het is STEVO maandagmiddag toch gelukt kampioen te worden in de tweede klasse.


(verslag STEVO)

Voor naar schatting 2500 toeschouwers wist STEVO thuis op de Peuverweide tegen ATC '65 uit Hengelo de titel te pakken. Het werd 3-1 in de allesbeslissende en laatste wedstrijd van dit seizoen. Een prestatie van formaat. In een ambiance, uniek in het amateurvoetbal, had de ploeg van trainer Otto Krabbe zijn zinnen gezet om voor voor eigen publiek het kampioenschap op te eisen. Dat lukte prima.

ATC voetballend hoger ingeschat dan STEVO, door de buitenwacht, ondervond aan den lijve dat STEVO zijn zinnen had gezet om binnen één jaar terug te keren naar de eerste klasse. En dat ging de ploeg goed af.

Met een uitstekende eerste helft en goals van Jan Wesselink en Bram Tibbe ging STEVO comfortabel met 2-0 de rust in. Na de pauze was het beste bij STEVO er wel af en ATC '65 wist de verdiende aansluitingstreffer te maken. Bij STEVO was het nu vrouwen en kinderen eerst en in de omschakeling zette Bram Tibbe zijn hele hebben en houwen in om de bal in het doel te schieten. Dat lukte net niet, maar Roy Wigger lette goed op en schoot alsnog raak tien minuten voor tijd.

De 3-1 was voor de de STEVO supporters het sein "helemaal niets in Hengelo" uit te schreeuwen en ze kregen gelijk.
Uitzinnig was de vreugde na afloop. Taferelen die we zelden hebben meegemaakt. En we hebben al wat meegemaakt in de successen-reeks van STEVO.

Voorzitter Eddy Droste kwam woorden tekort op het hoofdveld om de selectie te loven over de prestatie. Maarten Gelhever nam de kampioesbeker in ontvangst en het feest brandde definitief los. De huldiging is om 19:00 op het Kottinkplein, waar iedereen voor wordt uitgenodigd. Daarna wordt het feest in zaal Kottink voortgezet.

Dat STEVO kampioen zou worden zag er halverwege dit seizoen nog niet naar uit. De vele blessures plaagden de ploeg van Krabbe. Toch ontstond nooit paniek. De vervangers pasten zich moeiteloos aan en bleken ook met het bekende STEVO virus besmet te zijn "Dran en niet lullen maar poetsen".

STEVO vond na de winterstop de weg naar boven en er werden bijna geen punten meer weggegeven, met als uiteidelijke resultaat dat Tweede Pinksterdag 2023 opnieuw een historische dag zou worden in de toch wel bewogen jaren sinds de opmars van STEVO begin jaren tachtig.

Vaak afgeschreven door de critici, maar telkens uit de as herrezen en nog altijd spelend in de top van het amateurvoetbal. Trots overheerst in de vereniging STEVO en natuurlijk bij hun supporters.

Volgend seizoen weer eerste klasse waar ook zaterdagclubs de tegenstander zijn.

Luister hier trainer Otto Krabbe

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.