Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

IJstijdenpad heuvelrug geopend

20230530 ijstijden
Opening IJstijdenpad
Beeld:

TWENTE - Het IJstijdenpad is geopend met een gids die toelichtte hoe het komt dat het landschap tussen Twente en Salland zo golvend is.Heuvelrug


Vanaf nu is er een interactieve route die vanaf Buitencentrum Sallandse Heuvelrug wandelaars op de hoogte brengt van het ontstaan van de heuvelrug in de ijstijd. In het gebied Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal vind je één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa waarbij de stuwwal door haar hoogteverschillen haast on-Nederlands aanvoelt.

Dit is lang geleden gevormd, nog voordat er mensen op aarde leefden. Het IJstijdenpad neemt je honderdduizenden jaren mee terug in de tijd en laat zien hoe het ijs het landschap vormde tot wat het nu is.

“De groene route is 6 kilometer lang waarbij je onderweg QR-codes op paaltjes tegenkomt die verwijzen naar de historie van het landschap. Aan de hand van filmpjes, podcasts, proefjes en weetjes krijg je meer te weten over de geheimen van dit gebied", aldus Lilian Dieben, coördinator educatie & communicatie Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal op Twente FM.

De route start bij het bezoekerscentrum van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug in Nijverdal.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.