Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

CSI Twente 2023 in de startblokken

CSIO20hoofdterrein
CSIO hoofdterrein
Beeld:

GEESTEREN - CSI Twente 2023 in Geesteren staat op het punt van beginnen op het verder vernieuwde Equestrian Park Erve Maathuis.


Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een het deelnemersveld aan tijdens de 47ste editie van het CSI Twente. Nadat op woensdag 6 juni drie nationale rubrieken op het verder vernieuwde Equestrian Park Erve Maathuis zijn afgewerkt, zijn de volgende vier dagen ingeruimd voor de internationale ruiters.

Met Gerco Schröder, de Ier Bertram Allen en de Italiaan Antonio Alfonso verschijnen ook de Brazilianen Marlon Modolo Zanotelli, Bernardo Alves en Carlos Ribas, de Mexicaan Enrique Gonzales, de Italiaan Alberto Zorzi en de Belg Koen Vereecke. De beste drie ruiters van het CSI Twente 2022 Bas Moerings, Hessel Hoekstra en de Duitse amazone Nina Piasecki zijn ook opnieuw van de partij.

Rob Maathuis: “We zitten in een goede flow. We hebben veel deelname en ons terrein wordt alleen maar mooier. Hopelijk kunnen we de paardensport in onze regio meer mogelijkheden gaan bieden om hier wedstrijden te houden, als daar behoefte aan bestaat. We willen onze accommodatie graag zo inrichten dat zoveel mogelijk mensen in de buurt daar profijt van hebben.”


Er staan vanaf donderdag 8 juni veertien proeven op de agenda, waarvan zes voor het CSI1* en acht voor het CSI4*. In totaal komen vierhonderd combinaties. Op zondag 11 juni wordt de Grote Prijs van Geesteren op het Equestrian Park verreden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.