Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

'Windturbines passen niet in elke gemeente'; Poffers van VVD Dinkelland dient motie in 

Windmolens
windmolens
Beeld:

DINKELLAND – Joris Poffers van VVD Dinkelland dient een motie in over het windbeleid van de provincie Overijssel. ''Ik vind dat gemeentes zelf mogen bepalen hoe zij de CO2-reductie gaan realiseren'', zegt Poffers. De provincie wil meer windmolens in Twente plaatsen.



''De provincie hijgt in de nek van Twentse gemeentes voor het windbeleid.'' Poffers zegt dat dit onwettelijk is: ''En daar vind ik wat van.'' Daarom roept VVD Dinkelland de Tweede Kamerfractie en het hoofdbestuur van de VVD om het energiebeleid liberaler te maken.

Meer oplossingen

Poffers vindt het belangrijk dat gemeentes zelf mogen bepalen hoe ze de CO2-reductie gaan realiseren. ''Ik heb meer dan tachtig mede-indieners gevonden voor mijn motie.'' Poffers streeft voor eigen keuzes per gemeente. ''Er zijn meer mogelijkheden om CO2 te verminderen. Zoals biogas en zonnepanelen. Laten we dat eerst gaan doen. Windturbines passen niet in elke gemeente.''
De fractievoorzitter heeft één minuut spreektijd. ''De mede-indieners hebben ook spreektijd. Ik ga ervan uit dat het onderwerp voldoende aandacht krijgt.''
De motie wordt 3 juni ingediend tijdens het congres van de landelijke VVD in Apeldoorn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.