Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Enterse hengelsportvereniging brengt kinderen in contact met vissen: 'Het geeft mij rust'

Aan visvijver De Lee spenderen kinderen de woensdagmiddag door te vissen. Hengelsportvereniging 't Zumpke bestaat vijftig jaar, daarom is er een vismiddag voor kinderen georganiseerd. ''Ik vind het leuk omdat je leert vissen'', zegt Fleur. Zo benoemt Ronny Rikkert van de jeugdcommissie 't Zumpke dat het een keer wat anders is voor de kinderen, dan achter de telefoon of Playstation.

''We zijn hier omdat we als vereniging vijftig jaar bestaan. Daarvoor organiseren we verschillende activiteiten. Eén daarvan is de Enterse jeugd kennis laten maken met vissen'', zegt Ronny. De vereniging vindt het belangrijk om kinderen kennis te laten maken met de natuur, en leren omgaan met vissen.

Gevangen

''Je ziet veel kinderen vissen, maar weten niet hoe ze ermee om moeten gaan'', zegt Ronny. Door deze middag wil de vereniging ook de vissport promoten. ''Vissen geeft mij rust, het is gewoon leuk om te doen. Ik wil een keer een grote vis vangen. Ik heb alleen maar Voorntjes gevangen, ik wil wel een Snoek vangen.'', zegt Jort.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.