Verkeer
Stuur appje
Zoek

Ron Jans vindt FC Twente en Sparta de verdiende finalisten van deze play-offs

FC Twente en Sparta zijn wat Ron Jans betreft de terechte finalisten in de play-offs voor een Europees ticket. De twee begonnen als hoogstgeplaatste ploegen aan de nacompetitie.

"Ik denk dat Sparta en wij deze finale zeker verdienen," zegt Jans aan de vooravond van de eerste ontmoeting met de Rotterdammers. "Je krijgt niet altijd wat je verdient, maar het is Sparta gelukt na strafschoppen en ons, zeker in die thuiswedstrijd, overtuigend tegen Heerenveen."

Wapens

FC Twente zette de Friezen zondag met 4-0 aan de kant en deed dat op imponerende wijze. Het maakt dat de ploeg een favorietenrol toebedeeld krijgt voor het komende tweeluik tegen Sparta. Maar dat vindt Jans te kort door de bocht. "Daarmee doe je ze tekort. Ze hebben een goed seizoen achter de rug en daardoor vertrouwen. En ze hebben ook wapens."

Hij doelt onder meer op de lange ballen van de uitstekend keepende Olij op spits Tobias Lauritsen. "Hij wint veel kopduels en als hij die wint en bij een Sparta-speler komt, dan staan ze al op onze helft." Ook is hij bedacht op de lengte bij Sparta, met name bij spelhervattingen en vroege voorzetten.

Afscheid

De komende twee wedstrijden zijn de laatste onder Jans' hoede en dat doet hem toch wel wat. "Ik had gehoopt op een plek bij de eerste vier op 28 mei. Dan hebben de jongens ook lekker lang vakantie en dan heb je Europees voetbal binnen. Anders hoopte ik dat het 11 juni zou zijn met Europees voetbal door de play-offs te winnen. Dus nu heb ik ook eindelijk duidelijkheid wanneer en dat speelt ook wel een beetje mee. Maar het grootste is gewoon de wens om het af te sluiten met Europees voetbal."

Blessures

FC Twente kan de komende wedstrijden nog geen beroep doen op de al langer geblesseerde Max Bruns en Anass Salah-Eddine. "We moeten het redden zonder die twee. Dat is de laatste weken gelukt, dus dan moet het nu ook kunnen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.