Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Cupmaten raden en aardappelen schillen: Enterse winkeliers op zoek naar 'Beste Papa van Enter'

Beste papa Enter
Janneke en Eric in de lingeriewinkel
Beeld: Enterse winkeliersvereniging EOV

“Ik vind dat Vaderdag wordt ondergesneeuwd door Moederdag, dus er mag meer aandacht voor zijn”, zegt Eric Tijhof, die samen met andere Enterse winkeliers de verkiezing ‘Beste Papa van Enter’ heeft bedacht. Kinderen uit Enter mogen hun vader hiervoor nomineren. Om deze titel te bemachtigen nemen de origineelste nominaties het tegen elkaar op met uiteenlopende opdrachten.

Van aardappelschillen bij de groenteboer tot een band plakken bij de fietsenmaker. De vaders worden op verschillende vlakken getest. “Je moet heel erg ‘allround’ zijn als ‘de beste papa’, zegt Tijhof. Het blijft niet bij deze twee opdrachten, de genomineerden moeten ook een biertje tappen, zo ver mogelijk fietsen op een spinningfiets, en cupmaten van een bh’s raden.

“Het zijn verschillende opdrachten die misschien wel iets stereotyperend zijn”

Dit laatste spel vindt plaats in de lingeriewinkel. “De eigenaresse Janneke, en secretaris van de winkeliersvereniging, bedacht het raden van cupmaten. Het zijn verschillende opdrachten die misschien wel iets stereotyperend zijn, maar in Enter denken wij daar niet zo over na. Vaders moeten ook twee kilo aardappelen schillen en boodschappen doen. Dit heft elkaar ook wel weer op”, zegt de initiatiefnemer.

Origineel

Bij de basisscholen in Enter liggen formuleren waarmee kinderen hun vader kunnen nomineren, met een verhaal en een tekening. Uit deze nominaties kiest de Enterse winkeliersvereniging EOV de origineelste nominaties die kans maken op de titel ‘De beste papa van Enter’. “Het is ons doel om per lagere school een vader te nomineren. In Enter zijn dit er vier. Er zullen ook kinderen zijn die niet in Enter onderwijs volgen. Deze kinderen willen we niet negeren dus het kan zijn dat er een vijfde vader bij komt.”

De wedstrijd vindt zaterdagavond 17 juni plaats bij verschillende Enterse ondernemers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.