Verkeer
Stuur appje
Zoek

Aanschuiven voor 2,50 euro: wijkcentrum in Almelo biedt wekelijks driegangenmenu aan voor buurtbewoners

Voor 2,50 euro een voor-, hoofd- en nagerecht. In samenwerking met de Albert Heijn stelt wijkcentrum de Goossenmaat iedere week een uitgebreid driegangenmenu voor de bewoners samen. Het doel is om de bewoners van de wijk in contact te brengen met elkaar en voedselverspilling tegen te gaan in ‘Het Restaurant voor Almelo’.

Iedere donderdagavond maken de koks van wijkcentrum de Goossenmaat een heerlijk driegangenmenu voor de buurtbewoners. “Na de coronaperiode merkten wij dat de bewoners elkaar graag opzoeken. En door de stijgende supermarktprijzen zitten sommigen krap bij kas. Hierdoor is het idee voor een driegangenmenu van 2,50 euro ontstaan”, vertelt Roba Mahho Khamis, locatieverantwoordelijke van het wijkcentrum.

Albert Heijn

Maar hoe stel je een driegangenmenu voor 2,50 euro samen? “Wij organiseerden al eerder kookactiviteiten voor buurtbewoners. Hierdoor kwamen we in contact met de Albert Heijn aan de Nieuwstraat. Zij vinden het zo’n mooi initiatief dat ze hun producten aan ons willen aanbieden voor weinig, zodat we iedere week weer een nieuw menu kunnen voorbereiden.”

“Iedere donderdagochtend gaan we naar de Albert Heijn en kijken we wat er beschikbaar is.”

Verrassing

Volgens René Teerlink – één van de koks van het wijkcentrum - is het elke week weer een verrassing wat er op tafel komt te staan. “Iedere donderdagochtend gaan we naar de Albert Heijn en kijken we wat er beschikbaar is. Dan pas maken we een recept.” Er wordt wel rekening gehouden met de behoeftes van de bezoekers. “Soms vragen we de bewoners wat hun wensen zijn. Dit nemen wij weer mee tijdens ons wekelijkse bezoek aan de supermarkt.”

 • 230605 driegangenmenu 1 wijkcentrum Goossenmaat
  Een aantal gerechten van Het Restaurant voor Almelo
  Beeld: Wijkcentrum de Goossenmaat
 • 230605 driegangenmenu 3 wijkcentrum Goossenmaat
  Een aantal gerechten van Het Restaurant voor Almelo
  Beeld: Wijkcentrum de Goossenmaat
 • 230605 driegangenmenu 4 wijkcentrum Goossenmaat
  Een aantal gerechten van Het Restaurant voor Almelo
  Beeld: Wijkcentrum de Goossenmaat
 • 230605 driegangenmenu 2 wijkcentrum Goossenmaat
  Een aantal gerechten van Het Restaurant voor Almelo
  Beeld: Wijkcentrum de Goossenmaat

Voedselverspilling

Naast het doel om de buurtbewoners samen te brengen, wil het wijkcentrum ook voedselverspilling tegengaan. “Er wordt hier niks weggegooid”, vertelt Teerlink, “Als er eten over is na het diner, verdelen we dit onder de bezoekers zodat ze het mee kunnen nemen naar huis.”

Iedereen welkom

De donderdagavond is bedoeld voor de buurtbewoners, maar volgens het wijkcentrum de Goossenmaat is iedereen uit Almelo welkom. Khamis: “Mensen kunnen ons altijd bellen. De bezoekers die hier elke week komen melden zich vaak al aan voor de volgende week.”

icon_main_info_white_glyph

Aanmelden

Het wijkcentrum de Goossenmaat is te vinden aan de Platanenstraat 38 in Almelo. Aanmelden voor het driegangendiner kan alleen telefonisch via 0546-828 323.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.