Verkeer
Stuur appje
Zoek

Moeder Ivonne uit Almelo verbijsterd dat ze door wegpiraat van fiets werd geramd: 'Voor de ogen van mijn kind'

RTV Oost Ivonne aanrijding Almelo
Ivonne uit Almelo werd voor de ogen van haar man en kind geschept door een bestelwagentje
Beeld: RTV Oost

Haar gegil gaat door merg en been. Ivonne Martinez-Borkent (45) uit Almelo werd voor de ogen van haar man en kind geschept door een bestelwagentje, dat op de verkeerde weghelft reed. Waarna de wegpiraat er vol gas vandoor ging. "Dat hij me aanrijdt is één, maar dat hij daarna wegrijdt, dat slaat werkelijk alles."

Ze was afgelopen donderdagavond, even na acht uur, samen met echtgenoot Jan en zoontje Lucas (10) van de bieb op weg naar huis. "We hadden in de stad nog een ijsje gegeten en waren al bijna thuis. Jan reed voorop, daarachter Lucas en ik daar weer achter."

Jakkeren

Op de Rietstraat op de kruising met Pijlkruidstraat ziet ze de auto recht op haar afkomen. Nadat de wagen eerst rakelings langs haar man en zoontje jakkert, wordt ze door de flank van de auto geraakt.
"Ik kon die man zien zitten. Even daarvoor keek hij nog wat naar beneden, maar daarna weer recht voor zich uit. Hij keek gewoon onze kant op. Of hij zat te appen? Het zou kunnen, maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen."

De aanrijding is gefilmd door een bewakingscamera.

Van fiets geslingerd

Hoe dan ook: het gaat mis. Ivonne wordt geraakt en van haar fiets geslingerd. De automobilist trapt het gas in en gaat er vandoor.

Echtgenoot Jan smijt zijn fiets op straat en rent nog achter de auto aan, maar is uiteraard kansloos. Zoontje Lucas is totaal ontredderd. Hij ziet zijn moeder gewond en huilend op het asfalt liggen. "Hij durfde niet te kijken."

Zijspiegel verloren

Ivonne liep een gebroken been op. Uiterst pijnlijk, al beseft ze dat ze ook nog geluk heeft gehad, gezien de snelheid van de auto. Door de klap werd de linker buitenspiegel eraf gerukt en bleef achter op het asfalt.

Ze kampt nog volop met de naweeën van de aanrijding. En niet alleen zij, maar ook voor echtgenoot Jan en zoontje Lucas is het een traumatische ervaring. "Lucas durft niet eens in zijn eentje de straat op en is bang voor iedere auto. Hij moest vanochtend naar school worden gebracht."

Beelden gezocht

De aanrijding werd gefilmd door door een bewakingscamera. Intussen blijkt dat er nog meer beelden, afkomstig van andere beveiligingscamera's, van de auto in omloop zijn. Alleen is het kenteken nog nergens te zien.

Politiewoordvoerster Chantal Westerhoff: "We doen daarom de oproep dat mensen die mogelijk videobeelden hebben van rond acht uur die avond, waar de auto op te zien is, bij ons in te leveren. Want uiteraard hopen we nu vooral op beelden waarbij ook het kenteken te zien is."

'Kan ik niet bij'

Slachtoffer Ivonne wil nu vooral dat de doorrijder die haar schepte alsnog wordt gepakt: "Dat hij me heeft aangereden is uiteraard al erg, maar dat hij er dan ook nog vol gas vandoor gaat, daar kan ik met mijn verstand gewoon niet bij."

De politie heeft nog niet de identiteit vastgesteld van de bestuurder van het busje.

20230604 POLITIE ALMELO ZOEKT DOORRIJDER AANRIJDING PIJLKRUIDSTRAAT RIETSTRAAT FOTO GOOGLE MAPS
Lees ook
Politie Almelo zoekt doorrijder na aanrijding waarbij vrouw gewond raakt
Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.