Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hassan zegeviert ook op 1500 meter in Hengelo, sterke 100 meter horden Visser

SIFAN HASSAN FBK GAMES ORANGE PICTURES
Archieffoto
Beeld: Orange Pictures

Sifan Hassan heeft haar eerste 1500 meter na bijna twee jaar met succes volbracht. Ze won bij de FBK Games de middenafstand in een tijd van 3.58,12 en voldeed daarmee ruimschoots aan de limiet voor de WK deze zomer in Boedapest (4.03,50).

Hassan (30) was getuige haar optreden in het goed gevulde atletiekstadion van Hengelo voldoende hersteld van haar inspanning op zaterdagavond. Toen liep ze op eigen verzoek een 10.000 meter, de afstand waarop ze olympisch kampioene is. Haar tijd van 29.37,80 was de beste van dit jaar in de wereld.

SIFAN HASSAN FBK GAMES ORANGE PICTURES
Lees ook
Sifan Hassan wint 10.000 meter bij FBK Games in Hengelo in beste seizoenstijd

Marathon Londen

Hassan richt zich deze zomer weer op de baan, nadat ze in april in Londen haar debuut op de marathon had bekroond met de overwinning in een Nederlands record van 2.18.33. Ze wil in Boedapest in principe twee afstanden lopen en de 1500 kan daarbij horen. Het is de afstand waarop ze olympisch brons won in Tokio en in 2019 wereldkampioene werd.

Visser opent seizoen goed

Nadine Visser is haar seizoen op de 100 meter horden goed begonnen. De Nederlands recordhoudster eindigde bij de FBK Games in Hengelo als tweede in een scherpe 12,71. De Amerikaanse Nia Ali won in 12,61. Maayke Tjin A-Lim werd zevende in 13,16.Visser is al geplaatst voor de WK in Boedapest, maar niet eerder liep ze al zo snel in haar eerste horderace van het outdoorseizoen. Haar Nederlands record staat op 12,51.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.