Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bewoner en slang gered na uitslaande brand in Hengelose woning

20230604 PERSOON SLANG GERED HENGELO APPARTEMENT KRABBENBOSWEG GEERDINKSWEG NEWS UNITED RICK OLDE NORDKAMP
Beeld: News United / Rick Olde Nordkamp

In een pand aan de Krabbenbosweg in Hengelo met meerdere woningen, heeft in de nacht van zaterdag op zondag brand gewoed. Eén persoon is door de brandweer gered, ook een slang is in veiligheid gebracht. In totaal moesten veertien kamers ontruimd worden.

Rond half twaalf kreeg de brandweer melding van een brand in een woning aan de Geerdinksweg in Hengelo. Ter plaatste bleek het om een woning te gaan op de begane grond van de Krabbenbosweg. Daarbij kwam veel rook vrij.

Grote brand

Die verspreidde zich over meerdere verdiepingen en kamers. Het hele pand moest ontruimd worden. Vijf mensen zijn met rookinhalatieklachten nagekeken door de ambulancedienst.

Omdat er tenminste nog één iemand binnen zou zijn, heeft de brandweer opgeschaald naar grote brand. Met een redvoertuig heeft de brandweer een persoon uit de woning gered. Op aanwijzing van een bewoner is ook slang uit een van de kamers gehaald.

Bewoners verblijven elders

Om tien over twaalf was de brand onder controle. De brandweer heeft alle woningen en kamers geventileerd om de koolmonoxide te verdrijven. De bewoners hebben de nacht elders doorgebracht.

De woning waar de brand heeft gewoed, is onbewoonbaar. Over de oorzaak is nog niks onbekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.