Verkeer
Stuur appje
Zoek

Een FC Twente in vorm benadert play-off tweeluik tegen Heerenveen wedstrijd voor wedstrijd

De jacht op een Europees ticket gaat beginnen voor FC Twente. Eerste horde: Heerenveen. In een tweeluik met de Friezen probeert Twente de finale van de play-offs te bereiken. De dubbele ontmoeting start donderdagavond met een uitwedstrijd. Door de resultaten van de laatste weken is het vertrouwen groot bij de Tukkers.

"As je kijkt naar de wedstrijden dan staat het er gewoon hartstikke goed op," zegt Jans in aanloop naar het eerste treffen met de Friezen. "De vorm is heel goed, het vertrouwen is groot, we hebben een behoorlijk fitte selectie. Dus wat dat betreft zijn er een heel aantal positieve voorwaarden."

Onnodig puntverlies in competitie

Maar, Heerenveen is ook de ploeg waar dit seizoen in de competitie vier punten tegen zijn gemorst. Twee keer onnodig puntverlies, maar met name in de uitwedstrijd deed FC Twente zichzelf tekort. Na de vroege 0-1 van Misidjan in de tweede minuut kreeg de ploeg legio kansen om die voorsprong verder uit te bouwen, maar het vizier stond niet op scherp. Daar maakte de thuisploeg dankbaar gebruik van: 2-1.

De wedstrijd in Enschede was een doelpuntrijke waarin een 3-1 voorsprong werd weggegeven. De uiteindelijke gelijkmaker viel pas één minuut voor tijd, terwijl er ook nu genoeg kansen waren om het duel eerder te beslissen.

Strafschoppen oefenen

Die resultaten over twee wedstrijden zouden in de play-offs uitschakeling betekenen weet Jans. "Voetballend zat er in die beide wedstrijden wel meer in, maar ik vind het een goede en lastige ploeg. Ik heb ook het gevoel dat ze er echt voor gaan. Wij moeten gewoon zorgen dat we de vorm die we hebben, vasthouden."

Eén ding is zeker: het tweeluik wordt door FC Twente wedstrijd voor wedstrijd bekeken. "Dat is denk ik ook verstandig. Naar aanleiding van deze wedstrijd kunnen wij of Heerenveen weer wat aanpassingen doen in de opstelling of de tactiek. Niet in de grote lijn, maar misschien in de details. En de uitslag is ook belangrijk en dat kun je nu nog niet weten. Dan heeft het ook geen zin om je daarop voor te bereiden. Wel zullen we zaterdag wat aandacht aan penalty's besteden."

Blessures

Er ontbreken donderdag twee spelers aan Twentse kant. Anass Salah-Eddine en Max Bruns kampen beide met knieklachten. Bruns is al langer uit de roulatie, Salah-Eddine viel zondag nog in tegen Ajax. Jans hoopt dat de blessure van de Ajax-huurling meevalt, anders zit het seizoen er voor hem al op.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.