Verkeer
Stuur appje
Zoek

Tranen bij ATC'65 en Barbaros: geen titel voor Hengelose voetbalclubs

230529 stevo wint van atc FOTO STEVO
Stevo viert de 3-1 tegen ATC
Beeld: Stevo

Tranen van verdriet op tweede pinksterdag bij twee Hengelose voetbalclubs. Zowel ATC'65 als Barbaros waren nog in de strijd voor de titel, maar ze zagen allebei een ander met de hoofdprijs aan de haal gaan.

Ware finale

In de 2e klasse I Oost stond er een ware finale op het programma. Stevo uit Geesteren ontving ATC'65. Vooraf hadden beide ploegen 51 punten, met een beter doelsaldo voor ATC. Bij een gelijkspel kon het Haaksbergse Bon Boys er nog met de titel vandoor gaan, maar dat gebeurde niet. Stevo eiste de titel voor zich op door in eigen huis met 3-1 te winnen van de Hengeloërs. ATC, Bon Boys en De Tukkers gaan de nacompetitie in.

TVO biedt weerstand

Barbaros had thuis moeten winnen van het Winterswijkse Trias, maar verloor (2-3) en daardoor kon RSC zich zelfs een verliespartij veroorloven tegen het allang gedegradeerde TVO. Dat deden de Rossummers overigens niet; ze namen een punt (1-1) mee uit Beckum. RSC is volgend jaar dus actief in de 2e klasse.

Nacompetitie

Voor ATC'65 en Barbaros rest de nacompetitie. ATC mag het op zondag 4 juni thuis opnemen tegen VVG'25 uit Gaanderen voor een plek in de 1e klasse en Barbaros speelt op donderdag 8 juni tegen wederom Trias of Warnsveldse Boys om een plek in de 2e klasse.

Hieronder: samenvatting Stevo-ATC'65

Hieronder: ATC'65-aanvoerder Bas Peters baalt van het mislopen van de titel: "Je bent er zó dicht bij"

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.