Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente-aanvoerster verlengt contract en laat droom varen: 'Vind voetbal veel te leuk, wil niet stoppen'

Ze was er dichtbij om haar droom, voetballen in het buitenland, in vervulling te laten gaan. Maar toen gooide het coronavirus roet in het eten. Nu is Renate Jansen (32) vooral blij met een langer verblijf bij FC Twente Vrouwen. De aanvalster verlengt haar contract bij de kersverse bekerwinnaar en begint na de zomer aan haar negende seizoen in het shirt van FC Twente.

Jansen kwam in de zomer van 2015 naar Enschede, na jaren te hebben gevoetbald bij ADO Den Haag. Met FC Twente won ze vier keer de landstitel en twee keer de Eredivisie Cup. Daar kwam afgelopen donderdag een KNVB-Beker bij. In de finale werd PSV met 4-0 verslagen, uitgerekend aanvoerster Jansen maakte de openingstreffer.

Volgende stap

In gesprek met 1Twente zegt Jansen – die 55 interlands voor de Oranje Leeuwinnen op haar naam heeft – blij te zijn om nog een seizoen bij aan te plakken in Enschede. Dat betekent ook dat de droom, die ze een paar jaar geleden uitsprak, waarschijnlijk niet uitkomt. “Het was inderdaad net voor coronatijd dat ik toe was aan de volgende stap”, vertelt Jansen.

460130 Foto bij artikel FC Twente Vrouwen Still002
Lees ook
VIDEO | Hoe corona de toekomst van FC Twente-aanvalster Renate Jansen beïnvloedde

Ze wilde graag nog eens in het buitenland voetballen, maar toen ging de hele samenleving op slot en besloot ze de droom uit te stellen. “Uiteindelijk wordt je ouder en ga je erover nadenken”, gaat Jansen verder. Ze voelt zich hier op haar plek. “Ik vind voetbal veel te leuk en wil nog niet stoppen. Maar het buitenland ga ik niet meer doen.”

‘Absolute meerwaarde’

Technisch manager Rene Roord van FC Twente Vrouwen zegt ‘ontzettend blij’ te zijn dat Jansen heeft bijgetekend. “Met haar jarenlange ervaring is ze als aanvoerster enorm belangrijk voor ons team”, aldus Roord op de clubwebsite. “Met haar specifieke kwaliteiten is ze de afgelopen seizoenen een absolute meerwaarde geweest voor FC Twente. Dit zullen we ook zeker komend seizoen nodig hebben.”

20230521 Renate Jansen contract FC Twente Media Stef Heerink
Aanvalster Renate Jansen begint na de zomer aan haar negende seizoen bij FC Twente Vrouwen.
Beeld: FC Twente Media/Stef Heerink
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.