Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente wil tegen RKC vijfde plek veilig stellen

FC Twente lijkt zo goed als zeker play-offs voor Europees voetbal te gaan spelen. Rechtstreekse plaatsing via de vierde plek is officieel nog mogelijk, maar wordt lastig gezien de achterstand van zes punten op AZ. Waarschijnlijker is een vijfde of zesde plek. Op dit moment staat FC Twente stevig op plek vijf. Die klassering kan zondag bij winst veilig worden gesteld.

Die boodschap gaf Ron Jans zijn spelers vrijdagochtend ook mee. Bij de wedstrijdbespreking had hij een duidelijke boodschap: "Dit moet het weekend zijn waarin je de vijfde plek veilig stelt."

Vierde

Er kan nog met een schuin oog verder omhoog worden gekeken. AZ staat met een voorsprong van zes punten vierde. Een plek die rechtstreekse plaatsing oplevert voor de derde voorronde van de Conference League. Maar met nog maar twee speelrondes te spelen, lijkt het gat te groot.

Zeker gezien de resultaten van AZ de laatste weken. Jans ging er vorige week nog wel even voor zitten, maar zag al gauw dat de concurrent geen punten zou laten liggen tegen Emmen. "Na een kwartier stond het al 3-0."

Geen Pröpper en Bruns

FC Twente kan dit weekend niet beschikken over Robin Pröpper. Hij is geschorst nadat hij vorige week tegen NEC zijn tiende gele kaart van het seizoen pakte. Max Bruns is nog niet voldoende hersteld van zijn enkelblessure.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.