Toch prijs: FC Twente Vrouwen wint KNVB Beker na klinkende overwinning op PSV

20230518 BEKERFINALE FC TWENTE VROUWEN PSV VROUWEN ORANGE PICTURES
Beeld: Orange Pictures

FC Twente Vrouwen heeft dit seizoen toch afgesloten met een prijs. De ploeg veroverde donderdag de KNVB Beker na een 4-0 overwinning op PSV Vrouwen. De doelpunten werden gemaakt door Renate Jansen, Kim Everaerts, Elena Dhont en Bente Jansen.

In het stadion van ADO Den Haag waren beide ploegen donderdag meer aan elkaar gewaagd dan de uitslag doet vermoeden. Het eerste echte gevaar kwam wel van FC Twente. Wieke Kaptein schoot over en een inzet van Elena Dhont belandde op de paal.

Mooiste treffer

De voorsprong kwam nog wel voor rust. En hoe. Renate Jansen knalde na aangeven van Dhont de bal vanaf de linkerkant in de rechterbovenhoek. Het was meteen de mooiste treffer van de middag.

In de tweede helft werd PSV gevaarlijk en kreeg het ook kansen op de gelijkmaker. Nu belandde een poging van de Eindhovenaren op de paal. Het deed denken aan de situatie uit de eerste helft waarbij Dhont namens FC Twente het aluminimum raakte.

De gelijkmaker hing in de lucht, maar in plaats van 1-1 verdubbelde FC Twente de voorsprong via Kim Everaerts. Ze draaide goed weg bij drie tegenstanders en schoot de bal in de hoek binnen.

Opmerkelijk doelpunt

In de slotfase leek PSV geknakt. Via Elena Dhont en Bente Jansen liep FC Twente uit naar een ruime 4-0 zege. Het laatste doelpunt van Jansen was een opmerkelijke. Ze stond koud in het veld toen PSV-keeper De Jong de bal tegen haar aanschoot en die vervolgens binnen viel.

Het is voor de derde keer in de geschiedenis dat FC Twente Vrouwen de beker wint.