Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Herinrichting Wemenstraat en Wetplein bijna 4 ton duurder dan begroot

230417 wemenstraat GEMEENTE HENGELO
Impressie hoe de Wemenstraat er straks uitziet na de werkzaamheden
Beeld: Gemeente Hengelo

De herinrichting van de Wemenstraat en het gebied rondom de Lambertusbasiliek in Hengelo pakt 380.000 euro duurder uit dan begroot. Dit schrijft het college van B en W in een brief aan de gemeenteraad.

Duurdere grondstoffen

Dat het budget met bijna 4 ton wordt overschreden, komt onder meer door de prijsstijging van grondstoffen van met name gebakken materialen, staal en hout, maar ook de openbare verlichting valt duurder uit. Daarnaast breng het afvoeren van teerhoudend asfalt hogere kosten met zich mee.

Woningbouwimpuls-subsidie

Het college laat weten dat de hogere kosten voor de herinrichting echter geen gevolgen hebben voor de gemeentekas. Hengelo krijgt namelijk subsidie van de landelijke overheid om de bouw van betaalbare woningen versneld te realiseren in de binnenstad. In deze regeling komen ingrepen in de openbare ruimte ook in aanmerking voor subsidie, waaronder de aanpassingen in Wemenstraat en het Wetplein.

Werkzaamheden

Inmiddels zijn de werkzaamheden in volle gang. Het eerste deel van de nieuwe kerktuin is reeds aangelegd vlak achter de Lambertusbasiliek. Het gehele gebied achter de kerk wordt flink groener. Als onderdeel van de herinrichting worden er 56 bomen geplant. Regenwater gaat straks niet meer rechtstreeks het riool in, maar wordt met een buis via de Wemenstraat naar de beek bij Thiemsbrug afgevoerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.