Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Eerste slag herdenkingsmunt Fanny Blankers-Koen op FBK Games

346323 5 euro kz fanny blankers koen

Op 26 april 2018 was de honderdste geboortedag van sportlegende Fanny Blankers-Koen. Ter gelegenheid daarvan brengt Koninklijke Nederlandse Munt een 5-euromuntstuk uit als eerbetoon aan de vliegende huisvrouw . Op 3 juni 2018 vindt de ceremoniële Eerste Slag plaats van dit Fanny Blankers-Koen Vijfje tijdens de internationale FBK Games, de belangrijkste internationale atletiekwedstrijd van Nederland. De handeling wordt uitgevoerd door Dafne Schippers.

Na het Johan Cruijff Vijfje is het Fanny Blankers-Koen Vijfje de tweede uitgave in de serie Nederlandse sporticonen. De munt, ontworpen door beeldend kunstenaars Suzan Drummen en Monique Wijbrands, is een munt met snelheid. De dynamiek in het ontwerp verwijst naar de vaart en kracht van Blankers-Koen. Haar snelle tijden komen tot uiting in de cirkel met secondestreepjes. Zelfs in het draaiend lijnsilhouet van Koning Willem-Alexander op de voorzijde zit beweging.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.