Verkeer
Stuur appje
Zoek

Vertrouwen bij FC Twente was even minder, maar huidige sfeer en instelling stemmen Jans tevreden

FC Twente gaat met een goed gevoel het slot van de competitie in. Deze speelronde komt de ploeg vrijdagavond al in actie, wat betekent dat er bij winst rustig gekeken kan worden naar wat concurrenten AZ en Sparta doen.

Nieuw record

"Bij winst ja," benadrukt Ron Jans maar even. "Het is heerlijk om op vrijdag te voetballen, maar dan moeten we wel doen wat we moeten doen." Er heerst vertrouwen: de wedstrijd tegen NEC wordt in de eigen Grolsch Veste gespeeld en daar is de ploeg deze competitie nog ongeslagen. Als de resterende twee thuiswedstrijden in de competitie minimaal in een een gelijkspel eindigen, vestigt de ploeg een nieuw record. Daarnaast heeft FC Twente op dit moment de minste tegengoals. Dat wil Jans graag zo houden.

Het gevoel voor het slot van de competitie is in ieder geval goed. De oefenmeester is heel tevreden over de sfeer in de groep en hoe er getraind wordt. Door blessures en een aantal mindere resultaten was een tijdje wat minder vertrouwen.

Nagenoeg fitte selectie

Jans beschikt dit weekend over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Max Bruns ontbreekt nog vanwege enkelklachten. Dat betekent dat Anass Salah-Eddine terugkeert in de wedstrijdselectie. Ramiz Zerrouki speelt opnieuw met een gezichtsmaker vanwege zijn gebroken neus.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.