Hengelo

Stadswandeling Hengelo: Ontdek waarom de stad is zoals het is

Hebt je altijd al meer willen weten over de binnenstad van Hengelo? Loop dan op zondag 7 april mee met een boeiende en gevarieerde stadswandeling en kijk eens met andere ogen naar de stad. Ontdek waarom Hengelo is zoals het is en ervaar hoe bijzonder de stad is. Een stadsgids laat bijzonderheden zien en vertelt over de historie.

408133 308033 radio markt 1
De stadswandeling start bij het Wilmink van Benthemhuis, de vroegere patriciërswoning, van Museum Hengelo aan de Beekstraat 51, en voert de wandelaar o.a. langs Cafe ât Neutje (oudste café in Hengelo), het dr. Poolhuis (woning van de eerste huisarts van Hengelo), de Waterstaatskerk (met zijn unieke hoofdtoegang met Ionische zuilen), Herberg de Tol, en brengt u dan richting Huys Hengelo.

Vervolgens wandel je langs het kantoorgebouw van de vroegere HEEMAF, ook wel de Locomotief genoemd, het Lambooyhuis (jarenlang werk- en woonplaats van kunstschilder Theo Wolvecamp, lid van de Cobra-groep), het Stadhuis (voorbeeld van de Delftse school, aangevuld met Italiaanse en Scandinavische invloeden) en de Lambertusbasiliek.

De wandeling duurt anderhalf uur en start bij het Museum Hengelo om 14:00 uur aan de Beekstraat 51. Reserveren voor de stadswandeling kan via telefoonnummer: 074 â 259 42 16 of e-mail info@museumhengelo.nl. Groepen die zich aanmelden kunnen in overleg met het museum op andere tijden en/of dagen de stadswandeling uitvoeren.

Prijzen
· Volwassenen ⬠5,00 p.p.
· Kinderen tot en met 5 jaar gratis
· Kinderen van 6 t/m 12 jaar ⬠2,00