Verkeer
Stuur appje
Zoek

Motie van wantrouwen tegen Hengelose wethouder Van Wakeren

431635 201909004 motie tegen van wakeren
Wethouder Bas van Wakeren
Beeld: Eigen foto

Een spoeddebat over de gang van zaken rond de herinrichting van het marktplein en afblazen van plannen voor realisatie van de Hijschkamer en de manier waarop dat proces is verlopen, leidde dinsdag tot een motie van wantrouwen tegen wethouder Bas van Wakeren.

De motie, ingediend door CDA en PvdA, werd uiteindelijk weer ingetrokken nadat bleek dat er geen draagvlak voor was. Veel partijen, waaronder de SP en D66 vonden de motie een veel te zwaar middel.

Op 2 april van dit jaar werden plannen voor de Hijschkamer gepresenteerd. Het college omarmde het plan, maar trok in juni ineens de stekker eruit, nadat bleek dat na doorrekening uitvoering van de plannen toch te duur was. Het CDA en PvdA wilden weten waarom een check op de financiële kaders niet eerder is uitgevoerd, maar pas weken later en of de haalbaarheid van het plan niet eerder was te voorzien. Ook werden er vraagtekens gezet bij de zorgvuldigheid.

Veel partijen, waaronder de SP en D66 vonden een motie van wantrouwen een veel te zwaar middel. De PVV was van mening dat de wethouder het anders had moeten doen. BurgerBelangen eiste vooral duidelijkheid voor inwoners van de stad in het vervolgproces. De VVD vond dat Van Wakeren lessen. moet trekken. Voor het CDA en PvdA was indienen van de motie een middel om de wethouder te laten zien dat het nu echt anders moet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.