Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose amateurkunst week in de schijnwerpers op dertig plekken in de stad

230505 WAK Hengelo Twents Mandoline en Gitaar Orkest
Het Twents Mandoline en Gitaar Orkest treedt op tijdens de opening van de WAK Hengelo.
Beeld: WAK Hengelo

Op twaalf plekken in Hengelo worden volgende week ruim dertig activiteiten gehouden in het kader van de Week van de Amateurkunst. Van dinsdag 9 tot en met zondag 14 mei bieden amateurkunstenaars een programma in de binnenstad met veel muziek, performances en beeldende kunst.

Van bouwkeet tot bieb

De speellocaties zijn zeer uiteenlopend: van de stationshal tot het marktplein en van een bouwkeet tot de bibliotheek. Daarnaast wordt er een speciaal podium gebouwd op het schouwburgplein. Alle optredens zijn gratis toegankelijk, met uitzondering van de finale van Open Podium Overijssel die op zaterdag 13 mei om 19.30 uur plaatsvindt in Schouwburg Hengelo.

Tijdens de Week van de Amateurkunst laten diverse koren, orkesten en harmonieën van zich horen. Ook worden er open repetities en een muziekontdekkingsreis georganiseerd door Drumfanfare Hengelo en Muziekvereniging Armonia. Theaterduo Poeder & Plusj zijn met hun straattheater speciale reisleiders.

icon_main_info_white_glyph

Meer weten?

Het hele programma is te bekijken op uitinhengelo.nl/WAK en programmaflyers zijn verkrijgbaar bij Schouwburg Hengelo, Bibliotheek, OYFO en Hengelo Promotie.

Echte Liefde

Creatieve broedplaats Vliegende Stoel heeft tijdelijk 'verkering' met Museum Hengelo. Samen organiseren zij een interactieve expositie met als thema Echte Liefde. Beeldende kunst-exposities zijn er ook in de stadhuishal en in de bibliotheek.

De officiële opening is op donderdag 11 mei om 19.30 uur in de Stadhuishal en wordt verricht door wethouder Claudio Bruggink. Aansluitend is daar een optreden van het Twents Mandoline en Gitaar Orkest.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.