Hengelo

VIDEO/AUDIO FBK Games krijgt gold-status in World Athletics Continental Tour

De FBK Games krijgt een prominente plek in de nieuwe World Athletics Continental Tour. Het atletiekevent heeft vanaf 2020 de gold-status in dit - op één na belangrijkste wedstrijdcircuit ter wereld. Het prijzengeld voor de FBK Games gaat omhoog en daarmee wordt de atletiekklassieker nog aantrekkelijker voor internationale topatleten.

442209 logo fbk
FBK-Directeur Hans Kloosterman is zeer content met de nieuwe status: "De World Athletics Continental Tour is een circuit van wedstrijden over de hele wereld, waar eigenlijk alle atletiek wedstrijden onder gaan vallen," zegt hij. "Ja en dan komen wij in de hoogste divisie terecht. Het betekent voor ons een paar dingen. Er komt meer prijzengeld en een aantal onderdelen die niet meer in de Diamond League plaatsvinden, gaan bij ons plaatsvinden, zoals de 200 meter. Dat betekent dat atleten naar wedstrijden in Hengelo moeten om punten voor de wereldranglijst te behalen en om wildcards te verdienen."

De innovatiedrive van de FBK Games heeft er volgens Kloosterman mede voor gezorgd dat Hengelo de nieuwe status heeft gekregen. "Wij roepen zelf dat wij de meest innovatieve atletiek wedstrijd ter wereld zijn. Dat wordt ook erkend door de internationale bond. Wij zijn niet de wedstrijd die de grootste portemonnee hebben. Er zijn wedstrijden in de wereld die veel meer geld hebben. Desondanks heeft de Internationale Atletiekfederatie voor een klassieker in Hengelo gekozen."

Audio: Luister hieronder naar de reactie van Hans Kloosterman