Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Parkeerterrein Kloosterhof geopend

Parkeerterrein Kloosterhof Vanaf donderdag 16 januari 15.00 uur is het nieuwe parkeerterrein geopend en te bereiken via de afslagen op het kruispunt Thiemsbrug. Daarmee komt een einde aan de eerste fase van de werkzaamheden aan de Deldenerstraat én de openbare ruimte van de Lange Wemen. Begin februari volgt de beplanting nog. Daarnaast komen er nog oplaadpalen voor elektrische voertuigen. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet bekend. Het parkeerterrein op het Burgemeester Jansenplein wordt vanaf 16 januari opgeheven en afgesloten voor verkeer. Daarmee wordt dat deel van de binnenstad ook autovrij en kan de aanleg van het evenementenplein starten. Het plein wordt met warmrode stenen en groen net zo sfeervol ingericht als de Enschedesestraat. De sloop van de oude panden, waar vroeger speelgoedwinkel Mickey zat, vindt waarschijnlijk nog dit eerste kwartaal plaats. Daar komt, in de loop van 2020/2021 de horecawand voor terug. De werkzaamheden aan het evenementenplein duren tot ongeveer mei/juni 2020. Deldenerstraat In augustus 2019 startte aannemer Roelofs met het herinrichten van het wegdek van het kruispunt Thiemsbrug. Er zijn extra rijstroken aangelegd die toegang tot het nieuwe parkeerterrein geven. Verder werd de rijbaan, het fietspad én de riolering aangepakt. Begin december werd de weg weer geopend voor verkeer. Alleen de afslag naar parkeerterrein Kloosterhof was nog afgesloten. Die afslag is vanaf nu gebruiksklaar. In 2020 staat de volgende fase van de Deldenerstraat op de planning. De verwachting is dat de werkzaamheden tussen kruising Geerdinksweg/Weideweg en de Tuindorpstraat in het tweede kwartaal van 2020 starten. De aannemer die dit gaat aanpakken is nog niet bekend. Op de hoogte blijven? Met het Actieplan is in 2017 een document opgesteld waarin een samenhangende aanpak voor de binnenstad is geschetst. Dit in samenwerking met de SCH, SVH en Hengelo Promotie. De realisatie van een evenementenplein is een van de maatregelen om de binnenstad van Hengelo aantrekkelijk te maken. Andere maatregelen zijn onder meer: herinrichting van de openbare ruimte om zo een sfeervolle omgeving te creëren, meer groen in de binnenstad, klantvriendelijk parkeren, een compacter centrum om te winkelen, gerichte acquisitie etc. Al deze maatregelen vinden in samenhang plaats om een levendige en toekomstbestendige Hengelose binnenstad te creëren. En als gevolg hiervan de winkelleegstand te verminderen en het aantal bezoekers te laten stijgen. Alle actuele informatie is te vinden op www.hengelo.nu

Begin februari volgt de beplanting nog. Daarnaast komen er nog oplaadpalen voor elektrische voertuigen. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet bekend. Het parkeerterrein op het Burgemeester Jansenplein wordt vanaf 16 januari opgeheven en afgesloten voor verkeer. Daarmee wordt dat deel van de binnenstad ook autovrij en kan de aanleg van het evenementenplein starten. Het plein wordt met rode stenen en groen net zo ingericht als de Enschedesestraat. De sloop van de oude panden, waar vroeger speelgoedwinkel Mickey zat, vindt waarschijnlijk nog dit eerste kwartaal plaats. Daar komt, in de loop van 2020/2021 de horecawand voor terug. De werkzaamheden aan het evenementenplein duren tot ongeveer mei/juni 2020.

Deldenerstraat

In augustus 2019 startte aannemer Roelofs met het herinrichten van het wegdek van het kruispunt Thiemsbrug. Er zijn extra rijstroken aangelegd die toegang tot het nieuwe parkeerterrein geven. Verder werd de rijbaan, het fietspad én de riolering aangepakt. Begin december werd de weg weer geopend voor verkeer. Alleen de afslag naar parkeerterrein Kloosterhof was nog afgesloten. Die afslag is vanaf nu gebruiksklaar. In 2020 staat de volgende fase van de Deldenerstraat op de planning. De verwachting is dat de werkzaamheden tussen kruising Geerdinksweg/Weideweg en de Tuindorpstraat in het tweede kwartaal van 2020 starten. De aannemer die dit gaat aanpakken is nog niet bekend.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.