Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengeloos Peil met burgemeester en kappers over crimineel geld

452921 443686 323308 hengeloos peil1 logo 1 1 1 2020 08 29 004704 1

Hengeloos Peil gaat maandag in op crimineel geld in de binnenstad, de omstreden verkoop van de boerderij aan de Dasstraat en het project BL Business van het Bataafs Lyceum.

Zijn criminelen bezig hun geld te investeren in de binnenstad? In Hengeloos Peil vertelt burgemeester Sander Schelberg over zijn wens om in Hengelo de 'grote jongens' in het criminele circuit aan te pakken..

Is het een gegeven dat onder meer in kapsalons veel crimineel verdiend geld wordt witgewassen? Harry Jager van de landelijke kappersbond ANKO zit ook aan tafel, net als gemeenteraadslid Seviye van Wier-Koca van Lokaal Hengelo, zelfs kapster en ondernemer in de binnenstad, en VVD-fractievoorzitter Onno Fiechter.

De omstreden verkoopprocedure rond de boerderij aan de Dasstraat houdt de gemoederen flink bezig. Hilco Kwast, wiens vrouw Anita de hoogste bieder was, kreeg het onroerend goed niet. Kwast legt uit wat er allemaal niet goed ging en wat elke burger zou kunnen overkomen.

Het Bataafs Lyceum heeft een brug geslagen tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Annemarie Heuvel praat over het brede project BL Business. Via projecten krijgen scholieren de kans om kennis te maken met de praktijk. De column is van Jurriaan Knol, bekend van het project spoorfietsen, dat steeds verder uitdijt. De muziek is van Fjaler.

Hengeloos Peil is een samenwerking van De Twentsche Courant Tubantia, 1Twente Hengelo / Radio Hengelo TV, Schouwburg Hengelo en Metropool. Aanvang 19.00 uur in Metropool.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.