Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Slingerbeurs afgelast vanwege dreiging corona

453304 slingerbeurs 1 2020 08 29 004655

Overal in Nederland worden evenementen met meer dan honderd bezoekers afgelast vanwege de coronadreiging. De Slingerbeurs Hengelo, die vrijdagmiddag zou worden gehouden, is één van die evenementen.Frank Kerckhaert, voorzitter van de Slinger Hengelo: Het was een lastig en moeilijk besluit, maar de verantwoordelijkheid voor het welzijn van de deelnemers en bezoekers van het evenement is onze eerste prioriteit.

Woordvoerder Diane Wevers maakt donderdagmiddag deel uit van een team van zes mensen, die alle 107 vragende en 100 biedende partijen moet afbellen: Vanmorgen zaten we al in twijfel, maar toen we de persconferentie van de minister-president zagen, werden we bevestigd in ons vermoeden. We kunnen de verantwoordelijkheid niet nemen, omdat we tussen de 300 en 500 mensen verwachten. Ruim meer dan de genoemde honderd dus.

Wevers kan nog niet zeggen of de Slingerbeurs later dit jaar alsnog gehouden wordt. Er zijn erg veel partijen bij betrokken. Neem alleen al ROC van Twente. Die moeten de Gieterij weer beschikbaar kunnen stellen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.