Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Kleedjesmarkt en DJ-lessen; dit is er met Koningsdag te beleven in Hengelo

Koningsdag oranjevereniginghengelo
Beeld: Oranjevereniging Hengelo

De kleedjes en oude spullen kunnen weer van zolder; het is Koningsdag. In Hengelo en Beckum zijn allerlei activiteiten gepland. Wij hebben ze even op een rijtje gezet

Kleedjesmarkt

Koningsdag is geen Koningsdag zonder de kleedjesmarkt. Dit jaar is de markt gecentreerd rond de Brinktoren op het marktplein en op de Molenstraat. Kinderen tot twaalf jaar oud hebben het hele jaar spullen verzameld om te verkopen of maken muziek. Naast de kleedjesmarkt zijn er ook veel andere kramen verspreidt door de binnenstad.

Oranjekermis

De kermis mag ook dit jaar niet ontbreken en is groter dan voorgaande jaren. Op de parkeerplaats bij winkelcentrum Thiemsbrug staan voldoende kindvriendelijke attracties, waaronder een aantal nieuwe.

Sport

Hengelose sportverenigingen zijn prominent aanwezig in de binnenstad. Ze staan verspreid door het centrum, bijvoorbeeld op het Stationsplein en op het marktplein. Atletiekvereniging MPM heeft een hardloopbaan ingericht op het marktplein.

Muziek en cultuur

Er zijn meerdere podia, waaronder bij De Appel, op het marktplein en bij de voormalige V&D. Optredens worden verzorgd door leerlingen van muziekscholen Oyfo en POPsCool. Er worden ook dj-lessen gegeven en Drumfanfare Hengelo treedt op. Daarnaast is er ook livemuziek in het Prins Bernhardplantsoen.

Beckum

Ook in Beckum zijn er ook allerlei activiteiten voor jong en oud. Het plein bij de basisschool is omgetoverd tot het Koningsplein. Om 12.30 uur wordt er een dartstoernooi gehouden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.