Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wout Brama bezorgt FC Twente oefenzege op Vitesse

Wout Brama heeft FC Twente woensdagmiddag een overwinning op Vitesse bezorgd. Hij maakte het enige doelpunt in een oefenwedstrijd die achter gesloten deuren werd afgewerkt. Bij FC Twente maakte Mees Hilgers zijn rentree.

De verdediger speelde een half uur mee. Bij beide teams woensdagmiddag voornamelijk wisselspelers aan de start. In de tweede helft voerde FC Twente, deels noodgedwongen, wat wissels door.

Steijn raakt de lat

De thuisploeg was het grootste gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij. Met name in de eerste helft was er een duidelijk overwicht voor FC Twente. Dat werd vijf minuten voor tijd uitgedrukt in de enige treffer van de middag. Routinier Wout Brama zorgde, na een actie van Manfred Ugalde, op fraaie wijze voor 1-0 en vierde die goal op minstens even fraaie wijze. Twee minuten later was Sem Steijn dichtbij een tweede Twentse treffer. Zijn poging spatte uiteen op de lat.

Zo'n twintig minuten voor tijd kreeg Vitesse drie grote kansen achter elkaar, maar die mogelijkheden werden niet benut.