Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gesubsidieerde regentonnen in Hengelo als warme broodjes over de toonbank

20230701 slimme regenton
De 500 bonnen om met korting een regenton aan te schaffen zijn binnen een paar uur tijd allemaal aangevraagd bij de gemeente. Die gaat de regentonnensubsidie evalueren en bekijken of er een nieuwe subsidieregeling komt.
Beeld: 1Twente

De regentonnenactie van de gemeente Hengelo is een groot succes. Maandag konden Hengeloërs vanaf 12:00 uur een voucher aanvragen van 50 euro om daarmee met korting een regenton van minimaal 200 liter aan te schaffen. Er waren 500 bonnen beschikbaar, maar die waren binnen een paar uur allemaal aangevraagd.

“Ondanks enkele technische problemen in het begin, hebben honderden mensen een aanvraag gedaan. Er was 25.000 euro beschikbaar, maar nu zijn de vouchers op,” zegt een woordvoerder van de gemeente. De aanvragen werden behandeld en beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Met de regentonnensubsidie wil de gemeenteraad van Hengelo inwoners stimuleren om regenwater op te vangen. Mensen die een voucher hebben weten te bemachtigen, krijgen binnenkort bericht. De bon is geldig van 8 mei tot en met 1 juli 2023 en kan alleen ingeleverd worden bij de deelnemende verkooppunten in Hengelo. De gemeente gaat de regentonnensubsidie evalueren en bekijken of er een nieuwe subsidieregeling komt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.