Hengelo

Stichting Vier het Leven houdt contact met ouderen

Stichting Vier het Leven, die uitjes voor ouderen naar theater, concert, museum en film in Hengelo en Enschede verzorgt, probeert in deze moeilijke tijden de moed erin te houden. Niet met uitjes of bezoekjes uiteraard, maar met een belletje op zijn tijd.

456659 bellen
Veel ouderen hadden zich voor komende periode aangemeld voor een uitje, maar vanwege het corona-virus moesten deze uitjes worden geannuleerd. Een grote teleurstelling voor hen die door de activiteiten van Vier het Leven af en toe even niet alleen zijn.

Door de maatregelen van de overheid worden ouderen toch al met minder bezoek en persoonlijk contact geconfronteerd. De vrijwilligers van Vier het Leven doen nu hun best om telefonisch met ouderen in contact te blijven. Belangstelling tonen, een praatje te maken en met de ouderen vooruit kijken naar wanneer de uitjes weer doorgaan. Ook wordt gewezen op het - zo mogelijk - digitaal volgen van culturele uitingen.
Veel ouderen zijn blij met de aandacht en het contact. Enkele reacties: âAf en toe een telefoontje stel ik erg op prijsâ, âDank voor jullie zorgen in deze bizarre tijdâ, âMijn nieuwe buren kwamen laatst met een pannetje soepâ, âNu mijn hulp niet meer komt doe ik het een beetje zelfâ, âIk ga alleen de deur uit als het echt nodig isâ en âHet vooruitzicht op straks weer wel uitjes houdt me op de beenâ.

Wat is Vier het Leven?
Onder het motto âsamen uit, samen genietenâ organiseert Stichting Vier het Leven culturele uitjes met begeleiding voor ouderen die dit niet meer zelfstandig kunnen ondernemen. Deelnemende ouderen worden door vrijwilligers persoonlijk thuis opgehaald en weer thuis gebracht. Samen genieten ze van een voorstelling en consumpties, waarmee het arrangement een compleet verzorgd en ontspannen uitje is.
Vier het Leven stelt het programma samen uit het reguliere aanbod van de het Wilminktheater, Muziekcentrum, Schouwburg Hengelo en Filmhuis Hengelo en tevens aanbod van Museum Plus Bus. Op deze manier maken ouderen zelf de keus naar welke voorstelling zij willen gaan.
Informatie ontvangt u via de website www.4hetleven.nl of het landelijk telefoonnummer van Vier het Leven 035â5245156 of info@4hetleven.nl.