Hengelo

Ouderen dagelijks in beweging bij 1Twente Hengelo

Vanaf dinsdag 14 april is het beweegprogramma âBlijf in de benenâ te zien bij 1Twente Hengelo, de nieuwe naam van Radio Hengelo TV. Met het programma willen Wijkracht en 1Twente Hengelo ouderen en mensen met een beperking in beweging zetten én houden in deze tijden van corona. 'Blijf in de benen' is iedere werkdag te zien om 9:30 uur.

457032 blijf in de benen 1

Blijf thuis


Blijf thuis is één van de door de overheid afgekondigde coronamaatregelen. Veel ouderen zitten dan ook aan huis gekluisterd nu. âGezamenlijk bewegen, fysiotherapie en dagactiviteiten, het ligt allemaal stil. Daardoor krijgen ouderen veel minder beweging dan goed voor hen is. Bewegen is niet alleen goed voor het lijf, maar je wordt er ook vrolijker van en mentaal âfitterâ, zegt Ankie klein Gebbink, ouderenconsulent bij Welzijn Ouderen Hengelo.

Bewegingslessen op televisie

Welzijn Ouderen Hengelo, onderdeel van Wijkracht, is op zoek gegaan naar een mogelijkheid om bewegingslessen aan te bieden via de televisie en vond in 1Twente Hengelo een partner. Vooral voor ouderen is televisie een toegankelijk medium.

Blijf in de benen

'Blijf in de benen' is een initiatief van geriatrisch fysiotherapeute Irma Bol, die de beweegtips heeft opgenomen. De bewegingen zijn vanaf de stoel uit te voeren en veilig en verantwoord om thuis te doen. Het programma duurt zo'n 20 minuten per keer.


'Blijf in de benen' is vanaf dinsdag 14 april doordeweeks om 09:30 uur te zien bij streekomroep 1Twente. De tv-zender is te bekijken via Ziggo op kanaal 40 of bij KPN en Telfort op de kanalen 1317 en 1428