Verkeer
Stuur appje
Zoek

Zes gewonden bij zwaar ongeval tussen Nederlandse voertuigen bij Ochtrup

20230423 B54 Enschede BAB31 Ochtrup Gronau Gronau Ost 21042023 2 scaled
De Duitse hulpdiensten rukten na het ongeval op de B54 massaal uit.
Beeld: Feuerwehr Ochtrup

Bij een frontale botsing op de autoweg B54 tussen Gronau en Ochtrup zijn zes personen, allen Nederlanders, gewond geraakt. Beide bestuurders die bij het ongeval betrokken zijn, komen uit Enschede. Het ongeval had vrijdagavond al plaats, tijdens een fikse onweersbui, maar de Duitse politie heeft pas zondagmiddag de identiteit van alle betrokkenen bekendgemaakt.

Hoe heftig het ongeluk was blijkt wel uit de foto's van de vrijwillige brandweer uit Ochtrup en het feit dat de hulpdiensten met liefst dertig personen uitrukten naar de locatie van het ongeval. De precieze toedracht is van het ongeval is niet duidelijk. Wel regende en onweerde het op dat tijdstip.

Zes personen gewond

In ieder geval is bekend dat de 35-jarige Enschedeër, die in de richting van zijn woonplaats reed, met zijn voertuig op de verkeerde weghelft terecht is gekomen. Daar kwam op dat moment een auto met vijf inzittenden uit Enschede aangereden. Een frontale botsing kon niet voorkomen worden.

De 22-jarige bestuurder van het tegemoetkomende voertuig raakte, net als zijn vier passagiers, gewond en zijn naar ziekenhuizen in de omgeving overgebracht. Volgens de brandweerafdeling uit Ochtrup is was een van hen levensgevaarlijk gewond en was er bij twee andere personen sprake van zware verwondingen.

Alcohol in bloed

Ook de 35-jarige automobilist die zijn voertuig op de verkeerde weghelft kwam is met verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. Omdat politieagenten een alcohollucht roken, is er een ademtest gedaan. Die wees een waarde van 0,7 promille uit. Ook in Duitsland geldt een limiet van 0,5 promille. In het ziekenhuis is er bloed afgenomen om de exacte alcoholwaarde vast te stellen.

Er wordt ook nog onderzoek gedaan naar de 22-jarige Enschedeër die de andere auto bestuurde. Volgens de Duitse politie is het nog niet duidelijk of hij over een geldig rijbewijs beschikt.

Grote schade

Als gevolg van het ongeluk is de B54 vrijdagavond enige tijd afgesloten geweest. De totale schade aan de voertuigen wordt geschat op 40.000 euro. De autowrakken, die meer dan 50 meter van elkaar waren verwijderd, zijn afgesleept.

20230423 B54 Enschede BAB31 Ochtrup Gronau Gronau Ost 21042023 4 1536x1152
De autowrakken lagen vijftig meter van elkaar verwijderd.
Beeld: Feuerwehr Ochtrup
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.